Založ si blog

Zmrzlina z materského mlieka

Áno, čítate správne a možno ste už o tom počuli. Ja dnes prvýkrát, hoci takýto druh zmrzliny ľudia koštujú už vyše roka. Koštujú ho minimálne v Taliansku, kde tento kontroverzný nápad vznikol. Lepší názov takejto zmrzliny ako je „Baby Gaga“ si ani nemôžeme predstaviť. Upravené meno najkontroverznejšej „speváčky“ v súčasnosti v názve zmrzliny, spôsobilo zaručene pre zvedavcov efekt „okoštuj ma“ i keď táto zmrzlina nie je najlacnejšia (pred rokom stála ešte cca 15 eur).

 

Autor tohto nápadu to považuje za niečo revolučné zo sveta zmrzlín a je dojmu, že materské mlieko je to najzdravšie pre deti, tak i pre nás dospelých. Neviem, no rád by som tomu veril. Predstavte si, že teraz presedláte na ženské mlieko. S ovsenými vločkami, s cereáliami, v kakavku, pri varení, pečení, … To by ma teda zaujímalo, aký by to malo dopad okrem našej peňaženky na náš organizmus. Nevidel som rozbor materského mlieka (a nie každé je rovnako kvalitné, na tom sa určite zhodneme), no podľa spôsobu života novších a novších mamičiek (všeobecne ľudstva – konzumu), by som ruku do toho mlieka nedal. Apropo pre dieťa vidím úžitok v užívaní mlieka jeho vlastnej mamy, ale pre dospelého jedinca odporúčam vyhliadnuť si nejakú kravičku na čerstvom vzduchu na zelenej pastvine a nie ženušku obklopenú stresom, supermarketovými vymoženosťami, alkom, nealkom, cigaretami či ich dymom a priemyselnou produkciou za domom či za rohom.

 

Samotná zmrzlina je dnes skladačkou viacerých farbív, „náhradných umelív“ a chemikálií. Česť výnimkám (tu by som si za kvalitu radšej zaplatil, ak ju chcem konzumovať pričasto).

Na nekalé praktiky vo výrobe zmrzlín sa znova prišlo smoliarom Poliakom, pritom určite nie sú jediní. No čo, sú to vychýrení špekulanti, tak pozor aj na nich a ich výrobky.

 

Majte sa pekne, ak som vám spravil chuť na zmrzlinu alebo materské mlieko, kľudne si bežte dať 🙂

 

 

Poriadny chlap . . .

26.07.2012

V tomto príspevku budem rozpitvávať staré dobré rečičky niektorých reprezentantov starej školy, ktorá predáva žezlo tým novším. Novšie sú novšie hlavne kvôli pokročilej dobe, no žiaľ veľa hlúpostí nové školy preberajú od starších skúsených škôl. (stará škola = starší, skúsenejší ľudia) Beriem na vedomie, staré školy majú mnoho skúseností. No [...]

Kritika pre kritika od kritika

12.06.2012

Niektorí kritici by si zaslúžili podľa mňa ukritizovať do vytriezvenia. Nemálo bloggerov (ľudí), ako si všímam sa zaoberá konaním známej osobnosti najčastejšie z našej krajinky. Samozrejme, že väčšinou z tej našej. Mnohí ľudia svojou „prínosnou“ kritikou radi „pomáhajú“ tam, kde je to najpotrebnejšie. Na našom Slovensku. Len sa usmievam (no [...]

Repčík (SOZA) vs. redaktorka (SME)

06.06.2012

O probléme SOZA ste už počuli vari všetci, začína sa to omieľať viac a viac. Asi tak ako väčšina tohto národa neviem, aké sú podmienky licenčnej zmluvy pri hudobných vystúpeniach, ktoré zo zákona prikazujú SOZA-e platiť akési poplatky. Neviem to a preto sa nejdem do krvi hádať a pridávať k tej väčšine, ktorá by SOZA-u najradšej vypálila za ohavné činy, ktoré [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 12475x
Priemerná čítanosť článkov: 2079x

Autor blogu

Kategórie